Ασφάλεια

Όλοι εμείς στο Ντράφι, ζούμε καθημερινά με τον φόβο των διαρρήξεων αισθανόμενοι ενόψει πιθανής εισβολής όμηροι στο ίδιο μας το σπίτι. Ωστόσο είναι αυτονόητο ότι, ως σκληρά φορολογούμενοι πολίτες, έχουμε δικαίωμα στην ασφάλεια των οικιών μας και της οικογένειάς μας. Το δικαίωμα αυτό οφείλει να μας εξασφαλίσει η πολιτεία μέσω της ενίσχυσης και συστηματικής παρουσίας των αστυνομικών δυνάμεων στην περιοχή μας. Οι κάτοικοι του οικισμού μας τα τελευταία χρόνια συλλογικά μέσω ομάδων του Δικτύου Κατοίκων Ντράφι και ατομικά έχουν πάρει πολλές πρωτοβουλίες για την ενίσχυσης της Δημόσιας Ασφάλειας της περιοχής. Στο πλαίσιο αυτής προσπάθειας αυτής  προσπάθειας πραγματοποιήθηκε από το Δίκτυο μας πριν τρία περίπου χρόνια η πρώτη ενημερωτική συνάντηση 300 και πλέον κατοίκων με τον Διοικητή Ασφαλείας της Ραφήνας στο Εντευκτήριο της Εκκλησίας μας στο Ντράφι. Η συνάντηση αυτή εγκαινίασε την συστηματική επαφή και στενή συνεργασία των κατοίκων με τις αστυνομικές αρχές. 

Το Τμήμα Ασφάλειας έχει την αποκλειστική αρμοδιότητα της καταστολής της εγκληματικότητας με άμεσες και διακριτικές επιχειρήσεις σε συνδυασμό πάντα το Αστυνομικό Τμήμα, την Άμεση Δράση και τις λοιπές αστυνομικές αρχές. Έγινε εφικτό με τις πρωτοβουλίες της «Ομάδας για την Δημόσια Ασφάλεια» να αναδειχθεί το τοπικό αυτό πρόβλημα που κατά καιρούς εμφανίζει ιδιαίτερη έξαρση και η προσπάθεια όλων συνεχίζεται. Στο διάστημα αυτό η δράση των αστυνομικών αρχών είχε σημαντικές επιτυχίες με την εξάρθρωση μεγάλης σπείρας που δρούσε στην περιοχή και άλλων περιστατικών, ενώ αυξήθηκε  η εμφανής επιτήρηση (π.χ. περιπολικά με αστυνομική σήμανση) αλλά και διαρκή παρουσία στο Ντράφι με συμβατικά  αυτοκίνητα σε περιπολίες με βάση συγκεκριμένη επιχειρησιακή σχεδίαση ειδικά σε περιόδους έξαρσης του προβλήματος ασφάλειας της περιοχής. 

Η Δημόσια Ασφάλεια παραμένει πηγή ανησυχίας των κατοίκων καθώς συνεχίζονται συμβάντα διαρρήξεων  και ως εκ τούτου είναι μια κορυφαία προτεραιότητα του Δικτύου Κατοίκων. Αναλήφθηκαν επίσης συμπληρωματικές πρωτοβουλίες κατοίκων του Δικτύου για την εθελοντική ενίσχυση της ιδιωτικής φύλαξης που προσφέρουν εταιρίες security. Οι κάτοικοι του οικισμού μας βρίσκονται σε εγρήγορση για ύποπτα συμβάντα, ενημερώνουν αλλήλους για οτιδήποτε σχετικό θέμα μέσα από το “Alarm Ντράφι” και το “Ντράφι Report” ομάδες Viber και στις οποίες μπορείτε να εγγραφείτε. Η Ομάδα για την Δημόσια Ασφάλεια είναι ανοιχτή σε κάθε ενδιαφερόμενο για συμμετοχή κάτοικο του οικισμού και ενεργοποιείται για τοπικές λύσεις στο πρόβλημα αυτό, Κάθε κάτοικος να επικοινωνεί τις ιδιαίτερες απόψεις του για το θέμα αυτό στο ή να μετέχει στον δημόσιο διάλογο στην Viber ομάδα “Ντράφι”."