14 Σεπτεμβρίου 2022

Επιστολή κατοίκου του Αγ. Σπυρίδωνα προς τον Υπουργό Εσωτερικών

Διαβάσαμε στο rafinatanews μία επιστολή απόγνωσης ενός κατοίκου "της πολυπαθούς περιοχής του Αγίου Σπυρίδωνα Πικερμίου" και την αναδημοσιεύουμε:

Αθήνα, 12 Σεπτεμβρίου 2022

ΠΡΟΣ:  Υπουργό Εσωτερικών , κύριο Μ. Βορίδη

ΚΟΙΝΟΠΟΙΗΣΗ:  Αναπληρωτή Υπουργό Σ. Πέτσα


Αξιότιμε κύριε Υπουργέ,

Αξιότιμε κύριε Αναπληρωτή Υπουργέ,


Σας απευθύνω τη παρούσα επιστολή πάνω από όλα ως πατέρας και οικογενειάρχης και δευτερευόντως ως κάτοικος της πολυπαθούς περιοχής του Αγίου Σπυρίδωνα (θέση Δασαμάρι Πικερμίου). Είμαι σίγουρος ότι αναγνωρίσατε τη πληγείσα αυτή περιοχή που ανήκει πλέον στον οικισμό της Διώνης μιας και τα πρόσφατα γεγονότα της καταστροφικής πυρκαγιάς της 19 Ιουλίου 2022 είναι νωπά σε όλους μας. Όπως επίσης νωπά είναι και τα σημάδια της περσινής χειμερινής κακοκαιρίας όταν η

περιοχή μας όπως και οι τριγύρω οικισμοί (Ντράφι , Διώνη) επλήγησαν και έμειναν για αρκετές ημέρες αποκλεισμένες και χωρίς ρεύμα.


Ως πατέρας λοιπόν και ως οικογενειάρχης θα εκτιμούσα να μου απαντήσετε στα εξής:

α) Τους λόγους και την τεκμηρίωση αυτών για τους οποίους εδώ και 15 χρόνια δεν έχουμε ασφαλτοστρωμένους δρόμους σε ολόκληρο τον οικισμό μας.

β) τους λόγους για τους οποίους δεν υπάρχει δίκτυο ύδρευσης και δίκτυο αποχέτευσης.

γ) τους λόγους για τους οποίους δεν έχουμε κάδους απορριμμάτων, οδοφωτισμό και οδοσήμανση.

δ) τους λόγους για τους οποίους η πρόσβαση σχολικών λεωφορείων (δημόσια και ιδιωτικά) είναι αδύνατη στον Άγιο Σπυρίδωνα.

ε) τους λόγους για τους οποίους ο Δήμος μας δεν προχωρά σε άμεση διευθέτηση των προβλημάτων του οικισμού και επιδεικνύει χαρακτηριστική αδιαφορία στα αιτήματα μας.

στ) τους λόγους που οι περιοχές μας δεν έχουν κηρυχθεί σε κατάσταση έκτακτης ανάγκης καθώς και ειδικού καθεστώτος αφού εδώ και 15 χρόνια πληρώνουμε δημοτικά τέλη και φόρους για ένα σύνολο υπηρεσιών που δεν λαμβάνουμε.


Ως πατέρας προς πατέρα σας ερωτώ με όλο το σεβασμό να μου εξηγήσετε γιατί σε μια περιοχή που ενώ έχει σχέδιο πρότυπου οικισμού ,εντούτοις δεν έχει ούτε μια παιδική χαρά ούτε και πλατεία για να παίζουν τα παιδιά μας με ασφάλεια.

Σας ερωτώ ως πατέρας για ποιό λόγο πρέπει να ζούμε σε τριτοκοσμικές συνθήκες και γιατί δεν επιδεικνύετε την απαιτούμενη αυστηρότητα απέναντι στους δημοτικούς φορείς που για πολλά χρόνια αδιαφορούν και δεν αφουγκράζονται καν τα προβλήματα μας.


Με αγανάκτηση ,θυμό αλλά και σεβασμό σας απευθύνω έκκληση να ασχοληθείτε επιτέλους μαζί μας.

Με σεβασμό σας αναφέρω ότι σε όλους αυτούς τους οικισμούς (Διώνη, Άνω Διώνη , Ντράφι, Πανόραμα Παλλήνης, Πικέρμι) ζουν οικογένειες και άνθρωποι με ασύγκριτα μεγάλη υπομονή και ανοχή. Ζούμε άνθρωποι που στη πλειοψηφία μας είμαστε ιδιαιτέρως ενεργοί στο κεφάλαιο και την παραγωγική εργασία του τόπου. Άνθρωποι που καταλαβαίνουμε πως λειτουργεί η οικονομία , που σεβόμαστε την κοινωνία και τους θεσμούς και που αναγνωρίζουμε τις προσπάθειες μια κυβέρνησης

που σέβεται τον πολίτη. Μην δοκιμάζετε όμως άλλο τις αντοχές μας!


Πρότυπος οικισμός χωρίς πλατεία? Χωρίς πάρκο και παιδικές χαρές? Δεν υπάρχει οικισμός αν δεν υπάρχουν αυτά και τόσα άλλα βασικά έργα υποδομής. Ουσιαστικά ένας τέτοιος οικισμός είναι "νεκρός".

Βάλτε μας λοιπόν σε άμεση προτεραιότητα. Δε θέλουμε άλλες υποσχέσεις , θέλουμε επιτέλους έργα και ενίσχυση.

Αναμένω με ενδιαφέρον τις πρωτοβουλίες σας.


Με τιμή


Χαραλαμπόπουλος Σωκράτης

Κάτοικος Διώνης (Θέση Δασαμάρι)

Σας εκλιπαρώ μη παίζετε αλλο με την υπομονή μας.